iPhone 11 Serisini Yeniden Başlatmaya Zorlamak

25 Aralık 2019

iPhone 11 Serisini Yeniden Başlatmaya Zorlamak

Bazen bir sorun giderme yöntemi olarak iPhone 11, iPhone 11 Pro veya iPhone 11 Pro Max‘i yeniden başlatmaya zorlamak (force restart) gerekebilir. iPhone’u yeniden başlatmaya zorlamak, genellikle pek karşılaşılan bir durum değildir, fakat bazı durumlarda cihazınızın ekranı donmuşsa, dokunduğunuzda yanıt vermiyorsa veya açılışta takılı kalıyorsa bu yöntemi kullanarak açabilirsiniz.

Bu makalede iPhone 11, iPhone 11 Pro veya iPhone 11 Max’i nasıl yeniden başlatmaya zorlayacağınızı göstereceğiz.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max’i Yeniden Başlatmaya Zorlamak

1. Sesi Aç düğmesine basın ve bırakın.
2. Sesi Kısma düğmesine basın ve bırakın.
3. Yan düğmeye (Güç / Uyku düğmesi) basılı tutun.
4. Ekranda  Apple logosunu görene kadar sadece Yan düğmeye basılı tutmaya devam edin.

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max'i Yeniden Başlatmaya Zorlamak

Ekranda  Apple logosunu gördüğünüzde Yan düğmeyi bırakabilirsiniz. iPhone 11, iPhone 11 Pro veya iPhone 11 Pro Max kendini yeniden başlatmaya zorlayıp her zamanki gibi açılacaktır.

 Apple logosunun iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max ekranında görünmesini birkaç saniye alabilir, bu yüzden Apple logosunun göründüğünü görene kadar Yan düğmeye basılı tutmaya devam edin. Apple logosunu gördükten sonra telefonun her zamanki gibi açılmasına izin verin.

Bir iPhone’u zorla yeniden başlatmanın, kaydedilmemiş verilerden veri kaybına neden olabileceğini unutmayın. Örneğin; bir uygulamadaki herhangi bir veri kaydedilmeden önce telefonunuz donarsa ve iPhone 11 / iPhone 11 Pro / iPhone 11 Pro Max’i yeniden başlatmaya zorlarsanız, uygulama verilerinin kaybolması mümkündür. Bu her zaman gerçekleşmez, ancak ihtimal dahilindedir.

Yeniden başlatmaya zorlama işlemine bazen, “sert sıfırlama / hard reset” de denilmektedir ancak sıfırlamanın, sıfırlama anlamına geldiği doğru terminoloji değildir. iPhone’u yeniden başlatmaya zorlamak, isminden de anlaşılacağı gibi, telefonu sadece yeniden başlatacaktır. Fabrika ayarlarına dönmek veya sıfırlamak gibi bir işlem söz konusu değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir