OS X’te İnce Ses Ayarı

22 Şubat 2014

OS X - İnce Ses AyarıMac’imizi kullanırken, ses ayarını klavye üzerindeki F11 – F12 ses tuşlarıyla yaparıyoruz, peki hiç tam istediğiniz ses aralığını ayarlayamadığınız oldu mu? Sesin çok yüksek ya da çok düşük seviyede olması gibi.

Normalde, klavye üzerindeki ses tuşlarını (F11 – F12) kullanarak sesi açtığımızda ya da kıstığımızda, hep bir birim olarak artar ya da azalır. Aslında bu şekilde yapmak zorunda değilsiniz, yani o 1 birimi de kendi içinde 4’e bölerek tam istediğiniz seviyeyi ayarlayabilirsiniz. Nasıl mı ?

alt(option) – Shift ve F11 ya da F12‘ye basarak.
Klavye üzerinde göstermek gerekirse;

İnce Ses Ayarı

Bu tuş kombinasyonunun aynısı, ekran parlaklığı içinde geçerlidir;

alt(option) – Shift ve F1 ya da F2

İnce ayar yapabilmemizi sağlayan klavye kısayolları aslında çok uzun zamandan beri Mac OS X’te mevcuttu. Bir ara Mac OS X Lion’da (10.7) kaldırıldıktan kısa bir süre sonra yine Lion’da (10.7.4) geri getirildi. Yani OS X Mavericks’de dahil olmak üzere tüm OS X sürümlerinde ses ve ekran parlaklığı seviyesine ince ayar yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.