‘Flappy Bird’ App Store’dan Kaldırıldı

11 Şubat 2014

Flappy BirdFlappy Bird‘ün geliştiricisi Dong Nguyen, çoğunlukla insanları sinir eden bu popüler oyunu App Store’dan kaldırdı. Son bir aydır App Store’un en fazla indirilen oyunu ve hatta ücretsiz uygulamalar kategorisinin birincisi olan Flappy Bird, Dong Nguyen’e uygulama içindeki reklamlar sayesinde günlük 50 bin dolar kazandırıyordu.

Geçtiğimiz hafta, özeliklle basının kendisine gösterdiği yoğun ilgiden bunalan Dong Nguyen, Twitter hesabından; “Başarım abartılıyor, ki bu asla istemediğim bir şeydi, lütfen beni rahat bırakın” tarzında açıklamalarda bulunmuştu. Dün ise, oyunu App Store’dan kaldıracağını söyledi ve sözünde durarak oyunu App Store’dan kaldırdı.

Oyunu kaldırdıktan sonraki tweetlerinde de, bunun tamamen kişisel tercihi olduğunu ve oyun satmak istemediğini söyledi.

Flappy Bird’i önceden iOS cihazlarınıza indirdiyseniz, oynamaya devam edebilirsiniz fakat bir şekilde kaldırırsanız, yeniden yükleme şansınız bulunmamakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.